Enginyeria Vibroacústica
 
català : español : english

Linkedin RSS
 
Home Empresa Serveis Actualitat Contacte
 
  Projectes recents
 
 
 

Anàlisi de les vibracions per mètodes semiempírics de la futura explotació comercial del perllongament dels FGC a Sabadell

  • Perfil de nivell de vibració Law al llarg de la traça del perllongament
  • Iso-línies de vibració a banda i banda de la infraestructura durant la futura explotació comercial de la infraestructura

La línia S2 dels FGC que acaba actualment el seu recorregut a la Rambla de Sabadell, es perllonga per a connectar el centre de la ciutat amb els barris de més al nord. El perllongament de la línia es porta a terme mitjançant túnel bi-tub excavat amb tuneladora de 6 m de diàmetre, amb una longitud total d’uns 5.5 km, amb 5 noves estacions (una d’elles actuant com a intercanviador amb RENFE) i un nou depòsit de trens.

Per a l'estudi es desenvolupa un model semiempíric de predicció de la propagació de les vibracions per tal de calcular les isolínies de vibració a banda i banda de la infraestructura un cop aquesta hagi entrat en explotació comercial. El model predictiu de propagació es basa en el formulat per Barkan i es complementa amb el comportament dinàmic dels edificis, extret d'estudis de detall complementaris. Es desenvolupen diferents campanyes de mesures experimentals per tal de validar el model de predicció desenvolupat.

 

L'estudi determina les zones potencialment afectades per nivells de vibració excessius, proposa mesures correctores aplicables a la infraestructura per a la reducció dels nivells de vibració a l'interior de les edificacions i identifica les zones on, per les seves carcaterístiques particulars, és recomenable portar a terme estudis de detall mitjançant tècniques numèriques per a aconseguir una major fiabilitat dels resultats.

Comparteix-ho a...

Twitter Facebook
 
 
© 2012 AV Ingenieros - Avís legal - info@avenginyers.com - Tel. (+34) 936 74 31 91 - Disseny web MONTAWEB.com