Enginyeria Vibroacústica
 
català : español : english

Linkedin RSS
 
Home Empresa Serveis Actualitat Contacte
 
  Projectes recents
 
 
 

Disseny de solucions antivibratòries al Museu de Ciències Naturals de Barcelona

El Departament de Conservació del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, emplaçat des del 2011 a l’Edifici Fòrum de Barcelona i en el que s’exposen més de 4.500 peces del seu fons patrimonial, va observar des de la seva inauguració que algunes peces exposades a les vitrines mostraven signes de desgast degut a les vibracions que s’hi induïen. Per tant, els objectius del projecte han estat identificar l’origen de les vibracions induïdes a les vitrines així com la proposta de solucions que les reduïssin per evitar el desgast de les peces exposades.

Amb l’objectiu de determinar l’origen i les característiques de les vibracions induïdes a les vitrines del museu, s’ha desenvolupat una campanya de mesures experimentals, tant al Museu com al Castell dels Tres Dragons, que és on es guarda el fons patrimonial. Les condicions d’excitació durant les mesures han estat controlades, s’han analitzat diferents tipus de peces i s’ha establert un criteri per a l’avaluació de la relació entre nivell de vibració i desgast de les mostres exposades.

 

El resultat del projecte ha estat la definició de les solucions a implantar al Museu per tal de reduir els nivells de vibració als que estan sotmeses les peces exposades més sensibles, tot això a partir del criteri nivell de vibració vs desgast establert expressament pel projecte.
 

Comparteix-ho a...

Twitter Facebook
 
 
© 2012 AV Ingenieros - Avís legal - info@avenginyers.com - Tel. (+34) 936 74 31 91 - Disseny web MONTAWEB.com