Enginyeria Vibroacústica
 
català : español : english

Linkedin RSS
 
Home Empresa Serveis Actualitat Contacte
 
  Projectes recents
 
 
 

Estudi d’impacte per vibracions de l’explotació del nou sistema tramviari entre Bellaterra i Montcada i Reixac

  • Mesura per a la determinació del nivell de vibració emès per un tramvia similar
  • Nivell de vibració a diferents distàncies de la infraestructura

Es proposa un sistema tramviari que uneixi el nucli universitari de Bellaterra amb Montcada i Reixac, passant per Cerdanyola i Ripollet. Es tracta d’una infraestructura de doble via amb una longitud total que varia entre els 12 i els 15,5 km, aproximadament, en funció de les 4 alternatives plantejades. El traçat té lloc principalment per zona urbana, caracteritzada per carrers d’amplada reduïda i amb un ús ciutadà intens.

L’anàlisi de les vibracions es fa mitjançant un modelat semi-analític que parteix dels nivells de vibració generats per un tramvia de similars característiques i que considera la propagació a través del terreny i la seva transmissió cap a l’interior de les edificacions, que és on es fa l’avaluació segons normativa. Per això, es té en compte la zona geològica per la que transcórrer la infraestructura així com la resposta dinàmica de l’estructura dels habitatges.

El resultat són els nivells de vibració que s’enregistraran a l’interior dels habitatges quan la infraestructura entri en funcionament, expressats en forma de línies de mateix nivell de vibració respecte la infraestructura. Així mateix, es fa una proposta de mesures correctores potencialment aplicables per reduir els nivells de vibració en les seccions més crítiques.

Comparteix-ho a...

Twitter Facebook
 
 
© 2012 AV Ingenieros - Avís legal - info@avenginyers.com - Tel. (+34) 936 74 31 91 - Disseny web MONTAWEB.com